Anketa

Koliko puta dnevno hranite odraslog psa?

Jednom
11 (31.4%)
Dva puta
24 (68.6%)
Tri puta
0 (0%)

Ukupno glasova: 32

Autor Tema: Koliko puta dnevno hranite odraslog psa?  (Pročitano 1674 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SaleB

• Hero Member
Odg: Koliko puta dnevno hranite odraslog psa?
« Odgovor #10 poslato: 08 Maj, 2012, 09:40:28 »
Ja sam juče dao nekako podeljeno,oko 150gr ujutru+pirinač itd,uveče je oko 350+testenina,šargarepa,jogurt,...
Znači može ujutru i čisto samo neku voćku?
Hvala puno  :nod: :nod:

Van mreže kika

• Newbie
  • *
  • Pol: Žena
« Odgovor #11 poslato: 10 Maj, 2012, 14:32:25 »
Dva puta, ujutu posle setnje i uvece pred spavanje. Ima 7 godina

Van mreže Kiza69

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: 10 Maj, 2012, 20:07:41 »
Svako jutro Munja i ja zapocnemo sa po jednom jabukom, a pola sata posle sledi mesni obrok. Naravno za Munju, ja dorucak preskacem :)

Van mreže mirche84

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: 13 Avgust, 2012, 17:25:25 »
Ja malo zavidim svima vama sto imate pse koji hoce da jedu 2x na dan. Ja imam jednu koja bi jela 10 puta i jednu koja jede jednom i to ako bas mora i ako joj se bas dopadne meni. Moji pokusaji prevodjenja na 2 obroka bili su vrlo zanimljivi. Svodili su se na to da Alegra pojede oba dorucka i svoju veceru a Ejmi ukoliko je zadovoljna onim u ciniji nekako pojede veceru.
Zanimljiva je cinjenica da Alegra koja spada u "jedem masnu krpu" kategoriju posle mesec dana na kuvanoj hrani odbija da jede granule. Pojede mozda pola porcije i ostalo ostavi. Sa njom do sada takvih situacija nije bilo. Mislim da ce onih par kilograma granula sto je ostalo pojesti ulicni psovi  sm lol1

Van mreže Jadranka

• Hero Member
  • moj Aki i Mala
« Odgovor #14 poslato: 13 Avgust, 2012, 17:52:27 »
Dadi jede tri puta i uglavnom sve oliže( sem ribe sm eek ) ,ona ima ,bar po papirima 9 meseci, mada je jako sitna , mislim da možda ima i manje,
Aki dva puta. Nekad oba obroka pojede, a ponekad jutarnji malo mrljavi i ne pojede sve. Večernji sa zadovoljstvom gledam kad jedu, milina jedna. Granule ne jede od 8 meseca, a Dadi je samo prvi dan dobila granule i više nikad ( nisam znala kako je do sad bila hranjena, pa samo zato dadoh granule).

Van mreže lara-ns

• Jr. Member
  • **
« Odgovor #15 poslato: 24 Oktobar, 2012, 18:37:53 »
Hranila sam je pre dva puta na dan medjutim ugojila se posle sterilizacije-ima povecan apetit i sad jede 100gr uvece po preporuci veterinara,preko dana dobije koji keksic da je nagradim.kuja ima 2.5godine i stalno je gladna....   :cry:

Van mreže Diana

• Global Moderator
« Odgovor #16 poslato: 24 Oktobar, 2012, 18:46:00 »
Hranila sam je pre dva puta na dan medjutim ugojila se posle sterilizacije-ima povecan apetit i sad jede 100gr uvece po preporuci veterinara,preko dana dobije koji keksic da je nagradim.kuja ima 2.5godine i stalno je gladna....   :cry:

Lara je...?
Ovo je jedna od vecih gluposti "strucnih" veterinara.  Naravno da je gladna, tih 100gr je smesno malo za odraslog psa. Pored toga sto ces narednih 15ak godina ziveti sa vecno-gladnim psom, gastritis joj je zagarantovan.
Imas na trzistu dosta grain free hrana, hrana specijalizovanih za sterilisane pse (sa smanjenim mastima, UH, itd...) dakle nema razloga da joj uskracujes bilo sta, sem onoga sto zasigurno goji.
Kod sterilisanih kuja je najveci problem fizicka aktivnost. Pojacaj joj setnje, bacanje loptice, igru sa drugim psima,... izbaci joj UH i profitiracete obe: ona ce moci da jede "kao pas" a ti neces morati da je trpis stalno gladnu. sm wink

Van mreže lara-ns

• Jr. Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: 24 Oktobar, 2012, 20:31:49 »
Laru sam udomila,kad je imala oko 2 godine. ona je epanjel breton  posto finansijski ne mogu da ispratim bas te dosta kvalitetnije granule pronasla sam ecopet natural lamb znam da nije neki kvalitet al ne znam koja bi bila bolja a da je kvalitet i cena ok ima osetljiviji stomak pa joj mnoge granule ne odgovaraju,pre sam joj davala uobicajenu kolicinu koja je oznacena na pakovanju 220gr na dan to sam delila na obrok ujutru i obrok uvece medjutim dobili smo kritike od veta da se ugojila i da nevalja to za njeno zdravlje,ja sam joj povecala fizicku aktivnost ali i dalje jede po jednu casu granula/100gr.    A bavim se cuvanjem zivotinja  dok su vlasnici na putovanju tako da uvek ima drustvo sa kojim se jurca po stanu  sm dog2   sa takom ishranom je vec dva ipo meseca jeste ona uvek razigrana ali je mnogo gladna :(

Van mreže lara-ns

• Jr. Member
  • **
« Odgovor #18 poslato: 24 Oktobar, 2012, 20:33:09 »
sad ima 2.5godine od prilike.

Van mreže Diana

• Global Moderator
« Odgovor #19 poslato: 24 Oktobar, 2012, 21:42:10 »
Hm....  sm redface reskiram da shvatis pogresno  sm redface
ona je breton.... pticar... njoj 2h trcanja po parku dodje kao razgibavanje  sm redface Jurcanje po stanu, ma koliki da ti je stan njoj je sigurno malo. Cinjenica je da posle sterilizacije ona vise nema hormone koji je "trose" osim fizicke aktivnosti, i bas zbog toga se preporucuje da se poveca trcanje i trosenje psa na prirodan nacin.

Sto se tice hrane, slazem se, nije nesto

http://www.farmina.com/?q=en/content/product/ecopet-natural-lamb

Ecopet Natural Lamb

Complete, balanced food for adult dogs with digestion problems and allergies.
Ingredients

Rice, corn, dehydrated chicken meat, dehydrated lamb meat (10%), chicken fat, dehydrated fish, dried beetroot pulp, fish oil, vegetal oil, sodium chloride, calcium carbonate, mono-dicalcium phosphate, dried brewer’s yeast, chicory root extract (0,4%), oligosaccharides mannose-based extracted from Saccharomyces Cerevisiae (0,4%).

tacnije, hrana nije toliko losa koliko je bas ono sto njoj NE TREBA, tj prepuna ugljenih hidrata! Koliko vidim na sajtu Farmine

http://www.farmina.com/?q=en/content/line/ecopet

nema hrane koja bi ispunila njene potrebe a da nije toliko "jaka".

Znas kako bih ja? Prvo, uvela bih joj obaveznu setnju bar dva sata svako vece neki period za koji mislim da mogu da ispunim, npr 10-15 dana.
Zatim bih ovde

http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/1

izabrala neku hranu koja je njoj ok, a po ceni maltene ista kao Ecopet, npr ova

http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-light-turkey-rice/90

ili

http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-salmon-all-breed-salmon-potato/7

ili

http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-adult-small-breed-lamb-rice/4

ove hrane imas u Pet Centru, ne znam odakle si i koliko ti je to zgodno?
Ako ne, probala bih da joj spremam hranu, iskljucivo bez UH, sa dosta povrca, voca, supice,...
Jednim udarcem svi srecni. Stvarno  sm redface