Na sreću, nemamo takvih problema. Malu nuždu nikada nije obavila u stanu, a primetila sam da pri kraju šetnje, što smo bliže kući, ona sve obilnije piški dok pre toga 'štedi' ne bi li obeležila svako drvo, travku, ćošak, đubre i klopu koju ne namerava da pojede.

Sa velikom nuždom smo imale problem samo kada ima proliv, jer uglavnom nema ko da je izvede kada ja nisam tu. Onda ode na sred dnevne sobe gde bitiše deda (kog mrzi svakim atomom svog bića), i tu obavi 'posao'. No taj problem sam rešila stavljanjem mušeme na to jedno mesto, kad baš moram da odem a sumnjam da je stomak muči.
Inače, koliko god dugo da sedi u stanu, a dešavalo se da i više od 12 sati ne bude izvedena, nikada ne trči napolje niti žuri da vrši nuždu. Moguće da je to do metabolizma, a možda i do navike na trpljenje jer je ipak 5-6 godina provela na lancu, a niko ne voli da radi to gde spava. Sa druge strane, poznavala sam pse koji nisu imali ni trunke osećaja ni nagona za higijenom, i to su radili gde stignu iako su imali izbor. Ima gi razni, što bi neki rekli.