Anketa

Koliko puta dnevno setate svog psa?

1.jedna setnja
4 (10.8%)
2.setnja ujutru i uvece
5 (13.5%)
3.setnje i vezbe-rekreacije
6 (16.2%)
4.setnje - 3 ili vise puta
8 (21.6%)
5.setnje,rekreacije,dvoriste
14 (37.8%)

Ukupno glasova: 34

Autor Tema: Koliko puta dnevno šetate svog psa?  (Pročitano 1470 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Katarina

• Newbie
  • *
Odg: Koliko puta dnevno setate svog psa?
« Odgovor #10 poslato: 29 April, 2012, 23:08:55 »
Označih 3 i više šetnji, ali ih uglavnom bude tri; jutarnja od 15ak minuta, večernja od oko sat i jedan nocni kratki pish. Osim ako ne ostanemo ceo dan napolju, onda bude samo jedna.  sm smesko1 Ili ako ne iscima ujaka da je izvede, onda ih bude više.  :D
Pošto je zašla u 9. godinu, gledam da joj držim kondiciju, pa uglavnom dnevno pređemo oko 4-5km, par puta nedeljno produžimo na 10ak km. To zavisi i od temperature, ali i njenog raspoloženja. Ona ne trči za lopticom i štapom, ne pliva i nema drugara u komšiluku za igru (Ana i Lili retko zalaze u naš kraj  sm smesko2), pa pošto se gospo'ja ne bavi "glupostima", ostaje nam samo pešačenje.

imate dvorište ili živite u stanu?

Živimo u stanu, mada smo prethodnih mesec dana bile u kući sa dvorištem. Iako je imala slobodu da bude gde hoće, ipak je bila samnom unutra, tako da su ritam i dužina šetnji bili isti kao da smo u stanu.

Van mreže Jadranka

• Hero Member
  • Pol: Žena
  • moj Aki i Mala
« Odgovor #11 poslato: 04 Maj, 2012, 08:19:09 »
Mališa se baš i ne šeta. Kad su voljni prošetaju ga suprug ili sin, ali to nije ništa redovno. Moje zdravstveno stanje mi nažalost ne dozvoljava da ga šetam, mada se bavim mišlju da krenem, pa kom opanci kom obojci....Nekad ne mogu ni do pijace koja mi je blizu, ali ako me išta natera da krenem i zanemarim jake bolove onda je to samo Aki sm love
liza ima pogled  sm love sm love sm love
ali zaista pogled prepun ljubavi i odanosti, prelepa je  Miro sm hi

Van mreže SaleB

• Hero Member
« Odgovor #12 poslato: 04 Maj, 2012, 12:09:01 »
što se nas tiče,idem popodne u školu,i prepodne joj bacam loptu po dvorištu,preskače prepreku (bilo ih je više do skoro sm skocko1),a uveče mislim da je najefikasnije kas uz bicikl,jer na livadi zarasla trava,a samo šetanje i nema nekog efekta. sm zongler

Van mreže Katarina

• Newbie
  • *
« Odgovor #13 poslato: 08 Maj, 2012, 01:19:37 »

Na sreću, nemamo takvih problema. Malu nuždu nikada nije obavila u stanu, a primetila sam da pri kraju šetnje, što smo bliže kući, ona sve obilnije piški dok pre toga 'štedi' ne bi li obeležila svako drvo, travku, ćošak, đubre i klopu koju ne namerava da pojede.  :itwasntme:  Sa velikom nuždom smo imale problem samo kada ima proliv, jer uglavnom nema ko da je izvede kada ja nisam tu. Onda ode na sred dnevne sobe gde bitiše deda (kog mrzi svakim atomom svog bića), i tu obavi 'posao'. No taj problem sam rešila stavljanjem mušeme na to jedno mesto, kad baš moram da odem a sumnjam da je stomak muči.
Inače, koliko god dugo da sedi u stanu, a dešavalo se da i više od 12 sati ne bude izvedena, nikada ne trči napolje niti žuri da vrši nuždu. Moguće da je to do metabolizma, a možda i do navike na trpljenje jer je ipak 5-6 godina provela na lancu, a niko ne voli da radi to gde spava. Sa druge strane, poznavala sam pse koji nisu imali ni trunke osećaja ni nagona za higijenom, i to su radili gde stignu iako su imali izbor. Ima gi razni, što bi neki rekli. :)

Van mreže bilja3003

• Jr. Member
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #14 poslato: 15 Jul, 2012, 12:01:40 »
Нас три девојке  sm zelenko шетамо три до четири пута, а ако је фрка и више. Сада по овој врућини, више се вучемо, што није ни чудо обзиром да имају 11 и 6 година (колико имам ја нећу да кажем   sm wink) а при том им врелина из асфалта исијава директно у главу, па их и не терам да не изазивамо судбину - само колико је неопходно. Једна или две следеће су сличне дужине и садржаја а увече је мало дужа али ни та им сада не прија. Али кад се време унормали, е онда има да нас нема  sm wink. Некад сам им бацала шишарке што је једна од њих обожавала, можда ћемо поново да уведемо ту дисциплину на јесен  sm zongler

Van mreže nebica933

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #15 poslato: 15 Jul, 2012, 14:22:14 »
Moje se kuce šetaju same, do skoro na 20tak ari ograđenog placa oko kuće, a sada od pre par dana je to produženo na 60ari. Pitaću ih sutra koliko se puta šetaju, pa Vam javljam  sm lol1

Van mreže Azra maltezer

• Administrator
« Odgovor #16 poslato: 15 Jul, 2012, 14:28:25 »
Uf, blago njima :D
Mi smo bili u strogom karantinu zbog stenaca, pa smo setali samo po stau i drugim stanovima (koji nemaju kucne ljubimce). Sada smo se vratili u normalu na min 3 puta.