Autor Tema: Recepti za kuvana jela  (Pročitano 12311 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

krisb

  • Gost
Recepti za kuvana jela
« poslato: 18 Mart, 2012, 00:19:20 »
Anit@
-svinjski but (skuvan)
-makarone prelivene surutkom
-sargarepa
-jabuka
-zumance
-dime zacin







Bali010
    Kuhana junetina
    Kuhana šargarepa
    2 Pohana snicela
    Svježi zrnati sir
    Tjestenina
    Celer i peršin
    Mljeveni sezam i lan
    Mljevena slatka paprika
    Česnjak u prahu
    Preljev krem juha od tikvice, krumpira i šargarepe






Dig.iTallEVIL
    Svinjska pečenica (koja je slučajno završila kao njena klopa)
    Stari integralni hleb sa semenkama
    Jaje
    Jogurt
    Mladi sir
    Paradajz
    Čen belog luka
    Peršun
    Šargarepa
    Malo susama


Dig.iTallEVIL
    Pilecće grudi (skuvane)
    Integralni pirinač kuvan u toj supi
    Šargarepa
    Tikvice
    Brokoli
    Celer
    Pileće jetrice i srca
    Peršun
    Susam i susamovo ulje
    Lan i Laneno ulje
    Peršun
    Mladi sir




Karim
    Šargarepa
    Girice
    Jaje
    Jabuka
    Maslinovo ulje
    Susam



Dime
    Kuvano:
    Živinska leđa mlevena sa kostima
    Kalijumova so
    Pirinač
    Prekrupa
    Šargarepa
Sirovo:
    Beli luk u prahu
    Aleva paprika, slatka
    Blitva
    Pešun
    Sema lana
    Seme susama
    Tri brusnice


Diana
    Srce i džiga skuvani sa brdom povrća
    Sveža paprika u dve boje, breskva, za momke surutka, za Nonu kefir, domaći sir, zobalice i po neka brusnica, koji list matičnjaka iz bašte.


Filth
    Papaline (na "Diana način", susene u rerni, mada slaba rerna pa se nisu mnogo osušile)
    Pirinač
    Cvekla i šargarepa
    Peršun, celer
    Dime zacin
    Maslinovo ulje


Digi
- Belo meso, bacheno i kljuchalu vodu (nije kuvano)
- 6 cevapa
- Pirinach
- Blitva
- Sargarepa
- Slatka paprika u prahu
- Susheni bosiljak
- Pavlaka




Posetlac
- kuvane svinjske iznutrice
- pirinac
- proprzeno suvo meso
- kuvano jaje
- seckane jabuke
- sargarepa
- dime zacin




Digi
- Pirinach sa shargarepom
- 3 jaja iz mikrotalasne
- Pechenica iz mikrotalasne (da zamirishe)
- Srz iz 3 junece kosti (puna chinijica)
- Pomeshano sa kashikom pavlake
- Canina alge
- Ulje konoplje
- Listic edamera





Princess Mary Poppins
Corbica od:
-Pilecih ledja i sija
-Pilecih srca i dziga
-Junece slezine
-Mesanog povrca (brokoli,sargarepa,karfiol,bela sargarepa)
http://i42.tinypic.com/33124qt.jpg
-Suseni persun
-Pavlaka





Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #1 poslato: 20 Mart, 2012, 19:05:58 »
leli
    500 gr Pileće jetrice
    125 g Integralne riže
    100 g Mrkve
    75 g Kuhanog kestena
    1 Kasika mljevenog rogača
    1 Kasika sjemenki lana
    1 Kasika maslinovog ulja
Sve kuhano zajedno



Diana
Štapići od džigerice a la Diana

    Samleti isečenu juneću ili živinsku džigericu
    Pomešati sa kupovnim pahuljicama (pšenične, ražene, ovsene...)
    Formirati kašičicom kuglice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje
    Peći (sušiti) u rerni na ~100°C dok se kuglice ne stvrdnu
    Masu ostaviti da se dodatno osuši na vazduhu



Rev.
Krekeri od sira

    Oko 200g sira izmrviti
    Izrendati 2 veće šargarepe
    2 Supene kašike seckanog peršuna.

Izmešati,

    1 Kesica praška za pecivo
    1 Rakijska čašica maslinovog ulja.

Mešati, pa dodati oko

    200g Brašna i malo vode.

Mešati dok ne bude lepo i ujednačeno testo, a zatim to testo razmazati u sto većem plehu, tupim nožem iseckati na sitne delove i staviti da se peče, prvo 7-8 min na 250°C, a kada se uhvati korica, nastaviti sa pečenjem jos pola sata na 200°C.



Ćubi
Meni se zove: "Molite Boga da imamo nešto u zamrzivaču!"

    Juneći jezik (odmrznut kuvanjem)
    Šargarepa
    Tikvica (jedino povrće u frižideru)
    Jogurt
    Seme lana
    Seme susama
    Malko slatke mlevene paprike



leil@
    Pileća prsa, kuhana
    Supica (mrkva, celer, crveni luk, peršun)
    Malo dvopeka za dekoraciju


Dime
Blue Velvet Chicken Liver
    Živinska džigerica dinstana na malo maslinovog ulja
    Peršun
    Aleva paprika, slatka
    Seme lana
    Seme susama


Dime
    Pileća džigerica, propržena sa pilećom kožicom u sopstvenoj masnoći
    Peršun
    Lan
    Susam


perkan
    Svježi sir
    Jaje
    Ječam
    Riža
    Kuhano suho meso
    Sezam
    Lan


nebica933
    Počeli smo sa malko kiffli
    Zatim sam očistio par čena belog luka
    Pa zatim par dokolenica
    Malko junetine, kasnije isto term. obrađene


Dime
Pileći Čvarci
    Čvarci od živinske kožice, prženi u sopstvenoj masnoći
    Beli luk u prahu, samo da zamiriše
    Seme lana
    Seme susama


mirce84
    Papaline ili ti girice (zaleđene ubačene u rernu čisto da se malo zapeku)
    Origano
    Par granulica belog luka
    Pirinač
    Preliveno sa malo surutke
Meze:
    Govedja kost koju mala još uvek liže kao sladoled a Ejmi glođe dok se ne smori (cc oko 3 sata)


Dime
Pilav od živinskog mesa
Kuvano:
    Živinska leđa, samlevena zajedno sa kostima
    Kalijumova so
    Pirinač
    Prekrupa
    Paštrnak
    Zelen
    Peršun, sušen


Sirovo:
    Seme lana
    Seme susama



mirche84
    Mlevena piletina
    Šargarepa
    Paštnjak
    Cvekla
    Po jedan prokelj
    Origano
    Granule belog luka
    Makarone
    Mladi sir



Ćubi
    Juneci jezik (kuvan jer je cudno mirisao, pa nisam htela da rizikujem)
    Sirovi skembici
    Rendana sargarepa
    Rendana jabuka
    Blitva
    Beli sir
    Beli luk
    Slatka mlevena paprika
    Seme lana


SHIMIZU
    Pirinač, sa papalinama i sardinom, začinjen Bento granulicama tj. Versele Laga


Ćubi
    Ćureći bataci (skuvani tek toliko da odvojim meso od kostiju)
    Testenina
    Rendana šargarepa
    Žumance
    Jogurt
    Bosiljak
    Slatka mlevena paprika


zafira
    Mlevena piletina
    Kuvani vepar (je, je, pregledan kod veta)
    Pirinač
    Paprika
    Seme bundeve
    Sir domaći
    Šargarepa
    Jaje


Machence   
U vodi u kojoj se kuvala jucerašna džiga kuvano je:
    Pirinač
    Šargarepica seckana
    Beli luk
    Prstohvat vegete
    Svinjski želudac seckan
    Pečena paprika seckana
    Prokelj
    Pileće belo meso

Posebno skuvana:
    Skuša (polovina)
    Malo belog luka
    Malo vegetice
    Bundeva

Na jednom delu ovo sve mixovano, a na drugom delu mrvljena riba.
I za kraj preliveno uljem i slatkom alevom i krem sirom



Dime
    Juneće srce, obareno
    Zelen
    Pirinač
    Prekrupa
    Šargarepa
    Paštrnak
    Peršun
    Seme lana
    Sene susama



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #2 poslato: 21 Mart, 2012, 11:35:17 »
krisb
    Kačamak (od domaćeg "projinog" brašna)
    Kriška sira (domaćeg kravljeg)


Dime
    Juneće srce, obareno
    Zelen
    Pirinač
    Prekrupa
    Šargarepa
    Paštrnak
    Peršun
    Seme lana
    Sene susama
    Tri brusnice


Zita_bg
    Juneće srce ošureno
    Škembići
    Sjedinjeno sa
    Jogurt
    Pečeni hleb
    Pirinac
    Šargarepa
    Suncokretovo ulje
    Mleveno seme lana
    Malo soli


Dime
    Svinjski jezik, skuvan
    Kalijumova so
    Mladi sir
    Seme lana
    Seme susama
    Par brusnica


Ćubi
    Belo pileće meso
    Pasta
    Po dva kuvana jaja
    Narendana šargarepa
    0,5 L jogurta
    Sušeni peršun
    Malo slatke mlevene paprike


Dime
    Bareni svinjski jezici
    Kalijumova so
    Malo maslinovog ulja (bareno u slanoj vodi, koja je odlivena)
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnice


Diana
    Povrće (razno)
    Piletina skuvani da se dobije "čorbica", zatim meso iscivijano sa kostiju i tako posluženo.
    Surutka
    Ječam (prvi put kod nas na menijiju zahvaljujući Onom-koga-ne razumem)
    Malko jogurta
    Ljuska od jednog jajeta, sveža, ne odstajala (od kad je Noa provalila da su jestive, dobija batine za preturanje po đubretu )
    "Dime začin" (uključujući i brusnicu)
    Malko aleve paprike, slatke.
    Jedna kriška prepečenog hleba na njih troje, iseckana sitno.


Ćubi   
Juneći jezik
    Juneće srce
    Šargarepa
    Cvekla
    Tikvica
    Blitva
    Beli luk
    Malo jogurta u supicu
    Sušeni peršun
    Kalijumova so


Borislav Marsenic
    Juneća džigerica 600-700 grama (posuta sa peršunom)
    Pirinač
    Palenta (kukuruzno brasno)
    Šargarepa
    Susam
    Lan
    Minazel (zeolit)
    Jogurt
    Maslinovo ulje
    Dekoracija


pogledajte video:
Dnevni meni a la balkankinology chefs-09.02.011


Diana
    Kuvana, otkosčćena piletina sa puno povrća, tzv. čorbica
    Girice
    Celo jaje (sa sve ljuskom)
    "Dime začin" (ukjljučujući brusnicu)
    Slatka paprika


Dime
    Živinski vradovi i leđa, obareni
    Kaijumova so
    Seme lana
    Seme susama


Dime
    Živinski vradovi i leđa, obareni
    Kaijumova so
    Seme lana
    Seme susama


Ćubi
Čorbica skuvana sa:
    Junećim jezikom
    Jjunećom džigericom
    Šargarepom
    Cveklom
    Blitvom
    Krompirom
    Belim lukom
    Kalijumovom soli

jezik i džigu je Ari juče ukrao dok su se hladile tako da nam je za danas ostala samo čorbica

U čorbicu su išli:
    Juneći vrat
    Škembići
    Malo pirinča
    Lan
    Susam
    Ljuske jajeta



    Juneće srce (skapirala sam da mojima više prija ovo srce nego bila šta drugo od mesa)
    Pirinač
    Šargarepa
    Mladi peršun
    Jabuka
    Malo kurkume
    Jogurt
    Lan
    Susam
    Mlevena paprika
    Kašičica mrvljene ljuske od jajeta



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #3 poslato: 21 Mart, 2012, 11:47:21 »
Dime
Živinsko belo mese, obareno
Kalijumova so
Seme lana
Seme susama


zafira
    Goveđe srce, pluća,”crevo od usisivača”....dušnik
    Mleveno goveđje i svinjsko (kuvano)
    Žumance, belance sam ispržila na maslinovom ulju (da se ne baci), ljuska jajeta
    Sir
    Jabuka
    Rogač
    Malo hleba (sušeno u rerni i preliveno supicom od mlevenog mesa)


Ćubi
    Malo pirinča
    Barena ovčetina
    Preko ovčetine:
    Cvekla
    Tikvica
    Peršun
    Jogurt


ambiart
Večera:
    Barena jagnjetina sa
    Pirinčem
    Crvenom paprikom
    Tikvicom
    Peršunom
    Belim lukom
    Susamom, lanom, suncokretom i bundevom
    Maslinovo ulje


Dime
    Živinska leđa, obareno
    Živinssko srce, obareno
    Kalijumova so
    Seme lana
    Seme susama


Dime
    Svinjsko srce, kuvano sa malo:
    Kalijumove soli
    Pirinčem
    Prekrupom
Dodato malo:
    Beli luk u prahu
    Peršunovo lišće
    Seme lana
    Seme susama
    Aleva paprika, slatka


krisb
Sve kuvano:
    Pirinač
    Šargarepa
    Tikvica
    Svinjski jezici


ambiart
    Obrađena ćuretina
    Tikvica
    Šargarepa...
A verovatno je bilo i: Maslinovog ulja, peršuna i belog luka.



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #4 poslato: 21 Mart, 2012, 13:02:41 »
Azra maltezer
    Pirinač baren
    Šargarepa
    Spanac
    Malo persuna
    Dime zacin (i brusnica)
    Pangasius baren
    Malo skuse przene (ostalo od rucka)
    Za desert:
    Kriška jabuke
    Kriška banane


Zita_bg
    Losos
    Integralna testenina sa povrćem (spanac, paradajz)
    Maslinovo ulje


Diana
    Junetina i konjetinu za probu
    Kuvano sa povrćem i malo pirinča
    Kockice hleba sušene u rerni
    Dime zacin i kasicica meda
    Naliveno susutkom


Azra maltezer
    Juneći jezik
    Španac
    Šargarepa
    Pirinač bareni
    Tri kašike pileće supe (ono masno sa vrha)
    Brusnica sa Dime začinom
    Desert:
    Hrskavice i jabuka


Dime
    Junetina pržena na malo guščije masti
    Jogurt, da ohladi meso
    Seme lana
    Seme susama


Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #5 poslato: 21 Mart, 2012, 13:03:16 »
VELJASHIN
    Juneća Džiga
    Provučena kroz ključ i
    Potopljena u surutku


krisb
    Pirinač kuvan sa šargarepom i tikvicom
    Svinjski jezik
    Svinjski grkljan
    Svinjski želudac
    I malo čorbice gde se to kuvalo...


Rev.
    Kuvani pileći batak
    Pileća džigerica - živa
    Šargarepa
    Kuvano jaje
    Sir
    Pirinač


Pop CC
    Sarma komaTa 6
    Pirinač
    Surutka
    Prepeličije jaje
    Šargarepa
    Spanać
    Paradajz
    Rogač         


Diana
    Juneće srce, bubreg, jetra, beli bubrezi i parče škembica.
Sve ubaceno na bukvalno 4 minuta u ključalu vodu, morala sam, prvi put sam nesto kupila u toj mesari .
U istu ključalu vodu ubačena:
    Rendana šargarepa
    Pola tikvice
    Malo brokolija.
    Malko samo supice i po koji komadić preprženog hleba
U činijama:
    Svež paradajz
    Spanać (sa pijace, samo blanširan)
    Sveža cima
    Moj sir
    Škembići
    Kefir
    Dime zacin


Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #6 poslato: 21 Mart, 2012, 13:03:37 »
zafira
    Kuvani svinjski grkljani
    Malo kupusa (kuvano, dodatak malo domaćeg paradajza i crvena mlevena paprika)
    Cvekla
    Beli luk
    Minazel ili zeolit
    Kašičica maslinovog ulja i koja kap jabukovog sirćeta
    Tri brusnice
    Prženi ‘lebac
    Sve izmešano izgleda ovako:


Za Emelu:

    Pačiji batak (kao pohovan) pečen na maslinovom ulju


Dime
    Živinska leđa, obarena
    Kalijumova so
    Šargarepa
    Žumance
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnice


krisb
RIBLJA ČORBA:
    Imamo skuvan pirinač sa povrćem (šargarepa, peršun, malo kupusa) i skuvane riblje glave
    I na kraju naliveno čorbom gde se riba kuvala, dodato malo aleve paprike i sušenog peršuna
    Zatim sve to u činiji, naravno očišćeno od kostiju.


zafira
Za velike:
    Pasta
    Jogurt
    Šargarepa, cvekla, peršun (kuvano)
    Svinjski jezici, grkljani i jednjaci (kuvano)
    Bareno jaje sa ljuskom
    Malo maslinovog ulja
    Po tri brusnice



zafira
Moja mrva je danas ovo ručkala:

    Pileće meso, srce, džiga, bubreg i hrskavica (kuvano)
    Pirinač
    Šargarepa, peršun, celer (kuvano)
    Malo supice


ambiart
    Pileće meso (belo, bataci, karabataci, krilca, iznutrice)
    Supa od mesa sa mladom bundevom i njenim semenkama
    Ječmene pahuljice
    Kefir
    Žumance
    Mlevena paprika, beli luk, seme lana, peršun


Dime
   Juneće džigerica, skuvana sa:
    Malo prekrupe
    Kalijumove soli
    Šargarepa
    Mladi sitan sir
    Par zrna kikirikija
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnice



Dime
    Živinska leđa, kuvana
    Kalijumova so
    Pirinač, posebno skuvan
    Šargarepa
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnice



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #7 poslato: 21 Mart, 2012, 13:07:31 »
krisb
    Pirinač skuvan sa
    Šargarepom
    Tikvicom
    Brokolijem
    Korenom peršuna
    Boranijom
    "Riblje" pihtije" skuvane glave šarana, otkoštene i ohlađene u čorbi
    Sve to zajedno plus papaline i sremuš



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #8 poslato: 21 Mart, 2012, 14:15:43 »
krisb
    Svinjski grkljan, jezik, srce, bubreg, želudac
    Šargarepa
    Malo boranije
    Jedna rendana jabuka
    Jaje
    Seme lana i susama
    Kašičica meda


Dime
    Svinjski jezici, kuvani
    Kalijumova so
    Beli luk u prahu
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnice


Diana
    Kuvano juneće srce, celo
    Pola kg juneće džige,
    Sa dodatkom svakojakog povrća, znate već
    Svez paradajz
    Svez sremuš
    Par listova matičnjaka iz bašte plus
    Surutka, domaca



perkan
    Kozija surutka


Diana
    Mlada kopriva, tek ubrana i zelje sa pijace, samo blanširano u ključaloj vodi
    U pola vodu, pola surutku, iseckali osušeni hleb i domaći sirac, dobili staru dobru poparu.
    Dodali koprivu i zelje
    Nalili jogurtom sipano u činije


Diana
    Jabuka, banana, mala šargarepa i cima
    Jogurt
    Pileca džiga, da bi iko sem Noe uzeo u razmatranje dal’ je jestivo i jaje
Ubacimo sve u blender i dobijemo:



krisb
    Pirinač skuvan sa šargarepom i peršunom
    Jaretina sa hrskavicama sa buta
    Jedno kuvano jaje



Van mreže Big Bad Fox

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 868
Odg: Recepti za kuvana jela
« Odgovor #9 poslato: 21 Mart, 2012, 17:24:07 »
perkan
    Žganci sa lanom,sezamom..grkljani svinjski kuhani..
    Bez povrća



sophy
    Svinjske slezine, srca i usiju, kao i
    Kuvane juneće jetre,
    Povrća (šargarepa i pastrnjak),
    Za ovog mladog a ogromnog i srednju a mladu pavlaka.


Filth
    Ćureca leđa i ćureća šija (probareni, 3-4 minuta)
    Testenina
    Sveža cvekla
    Sveza tikvica
    Svež paradajz
    Domaći sir
    Susam


Dime
    Svinjski jezici, kuvani
    Kalijumova so
    Pirinač
    Prekrupa
    Beli luk u prahu
    Seme lana
    Seme susama
    Žumance
    Dimljena slanina (malo za ukus)



Dime
    Kuvana piletina, bez kostiju
    Kalijumova so
    Mladi sir
    Beli luk, u prahu
    Aleva paprika, slatka
    Peršun, sušeni
    Seme lana
    Seme susama
    Tri brusnive